Target Blu Eye

Home » Personalisering » Lasershields » Target Blu Eye

Target Blu Eye

Blu Eye is een uniek verkeersveiligheidssysteem wat uw waarschuwt voor naderen hulpdiensten. Blu Eye waarschuwt voor zowel hulpdiensten met en hulpdiensten zonder zwaailicht en sirene.

Blu Eye waarschuwt door middel van een akoestisch signaal met een signaalsterktemeter met leds op het display. U bent er van verzekerd dat u vroegtijdig wordt gewaarschuwd.

TETRA Technologie

Het veiligheidssysteem is gebaseerd op TETRA technologie, de basis voor het C2000 netwerk van de Nederlandse hulpdiensten. Bijna alle hulpdiensten in Europa maken gebruik van een digitaal communicatiesysteem. Als het hulpdienstvoertuig is aangemeld, wordt er om de paar seconden een synchronisatie-signaal verstuurd. Het systeem in uw auto ontvangt dat en zet dat om in een akoestische en visuele waarschuwing op uw display. De display geeft aan door middel van een signaalsterktemeter hoe sterk het signaal is, oftewel op welke afstand de hulpdiensten zich bevinden.

Het TETRA-netwerk is operationeel onder de naam C2000. Politie, ambulances, brandweer en onopvallende (politie) surveillance auto’s maken hier gebruik van. Blu Eye reageert echt alleen op de signalen uitgezonden worden door hulpdiensten. En niet op andere voertuigen met C2000 aan boord.

Waarom Target Blu Eye

Op dit moment zijn er veel ongelukken met voorrangsvoertuigen, met als meest voorkomende oorzaak: het niet gezien of gehoord hebben van een naderend voorrangsvoertuig. Waardoor een onverwachte reactie soms uitloopt tot een gevaarlijke manoeuvre. Met Blu Eye wordt u ruim op tijd gewaarschuwd voor deze naderende hulpdiensten.

Blu Eye is op dit moment legaal in Europa. Het draagt bij aan de veiligheid van u en van uw omgeving. Volgens de Europese wet- en regelgeving worden de signalen en berichten die via het netwerk worden verzonden, niet gedecodeerd.

Het veiligheidssysteem waarschuwt bij maximaal 1200 meter. Uiteraard is in een open gebied met weinig verkeer de detectieafstand groter dan in bijvoorbeeld stedelijk gebied.

Al met al een systeem wat bijdraagt aan de veiligheid van u en uw omgeving <
Voor meer informatie en mogelijkheden om een Target Blu Eye systeem te installeren, neem contact met ons op via het formulier, of bel direct naar onze klantenservice: +31 (0) 30-687 64 64.

Vraag een offerte aan

    Menu