Eric sends a team of MSF nurses to the area on an aid convoy from Belgrade three days later. The group arrives at the Bratunac health clinic on the Serb side of the front line, where doctors and nurses have treated 110 people injured in the attacks, performing first aid and overseeing transfer of the seriously injured to hospitals in Bosnia and Serbia. Theyve examined at least fifty-eight bodies; many are mutilated. Though I dont remember the diagnosis, my parents tell me that when I heard this my demeanor changed, and I seemed bolstered by the news that I would be returning home soon. Dr. Russo noted in my chart that I appeared brighter, my speech improved. zithromax purchase clomid iui after miscarriage

Chiptuning auto

Wat is Chiptuning?

Tegenwoordig worden alle verbrandingsmotoren in auto’s door een computer (regelapparaat) aangestuurd. Deze regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij chiptuning optimaliseert Chiptuning Experience de programma’s die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. De chip of processor in een ECU zijn geladen met software welke bij de fabriek is geïnstalleerd. Vaak zijn deze programma’s geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor.

Vermogensoptimalisatie aan de motor

De ruimte biedt dus de mogelijkheid de automotor te optimaliseren, zonder dat de motor meer last ondervind.
Sommige fabrikanten brengen zelfs verschillende vermogensvarianten van dezelfde motoren op de markt. Indien men de sterkere versie overweegt aan te schaffen bij de dealer, kan men ook voor chiptuning kiezen. Door middel van vermogensoptimalisatie (chiptuning) kan veilig hetzelfde resultaat bereikt worden, als wanneer men een nieuwe auto aanschaft met meer vermogen en koppel.

Software op maat

Chiptuning Experience stemt met behulp van chiptuning de parameters/kernvelden opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Dit alles resulteert bij turbomotoren van 20 tot 40% prestatieverbetering, dus koppel (trekkracht/Nm) en vermogen (Pk). Bij atmosferische motoren is de winst een 7 a 9%. Door de aanpassing reageert de motor van de auto sneller en direct op gaspedaalbewegingen, daardoor presteert de motor levendiger en sneller. Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofreductie realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd.

Motormanagement

Als er een elektronische geregelde inspuiting en ontsteking ontstaat, ook wel motormanagement genoemd, is chiptuning bij Chiptuning Experience mogelijk.

Het managementsysteem is de plaats waar alle informatie van de motor binnenkomt. De prestaties van een motor worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals onder andere de omgevingstemperatuur, de luchtdichtheid, koelvloeistof en de temperatuur van de olie. Al deze factoren worden via voelers of sensoren aan het motorstuurapparaat gezonden. Het motorstuurapparaat regelt alle belangrijke functies van de motor via deze voelers en sensoren die de druk, temperatuur, toerentallen, snelheden en luchtmassa met grote precisie aangeven. Het motorstuurapparaat gebruikt de in een speciale chip/processor opgeslagen software met de voor die auto benodigde kenvelden inspuiting, ontsteking, turbodruk en Lambda-waarde.

Chiptuning Software ontwikkeling

Chiptuning Experience werkt samen met negen ontwikkelingscentra in Europa en hebben het alleenrecht in de Benelux. Het is dus niet zo dat wat Chiptuning Experience verkoopt, je ook ergens op de hoek in je auto kunt krijgen. Exclusiviteit daar draait het om.

Chiptuning Experience is op zoek gegaan naar betrouwbare ontwikkelingscentra in Europa, waarmee wordt samengewerkt aan de ontwikkeling van chiptuning software voor alle automerken. Daarom kan Chiptuning Experience chiptuning voor ieder merk aanbieden. Daarbij worden alle auto’s en voertuigen geheel naar de wensen van de klant aangepast.

Chiptuning op maat

In samenwerking met programmeurs, ingenieurs en monteurs wordt de chiptuning software ontwikkeld.

Voor iedere auto wordt opnieuw een software update geschreven. Rekening gehouden wordt er met de unieke gegevens (chassisnummer, originele fabrieksinstellingen, automatische versnellingsbak, kilometerstand) van uw auto en uw specifieke wensen.

Testen met de 4-wiel vermogensbank

De software wordt speciaal geschreven en getest met behulp van een 4-wiel vermogensbank. Hierbij wordt voornamelijk rekening gehouden met de mechanische en thermische belasting van zowel de motor en de aandrijflijn zodat deze niet worden overbelast/overschreden. De vermogensoptimalisatie sluit perfect aan bij de originele software.

Tijdens de ontwikkeling vinden diverse metingen plaats. Tot slot wordt de auto uitvoering getest op drive ability. De software voldoet dan ook aan de TUV en DEKRA eisen. Chiptuning Experience garandeert daarom ook dat de levensduur van de motor niet nadelig beïnvloed wordt.

De producten die wij leveren zijn zorgvuldig en langdurig getest en van uitstekende kwaliteit. Wij verkopen geen standaard software en geen standaard chips. Wij leveren voor iedere auto een unieke chiptuning, speciaal op maat gemaakt het beste voor uw motor.

Voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice.

Neem contact met ons op

Heeft u een specifieke vraag of wilt u een afspraak met ons maken, dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen. Via internet, e-mail of telefoon, net wat u makkelijk vindt.
  • (Maximaal 25 woorden)