Audi R8 Chiptuning

Home » Audi R8 Chiptuning

Ombouw Audi R8 4.2FSI V8 420 PK

De Audi R8 blijft een geweldige auto om te zien en mee te rijden.  U zult misschien denken en/zeggen een prachtige verschijning en autorijden pur sang! Dat klopt, alleen onze klant wilde er nog net wat meer uithalen, zowel optisch als mechanisch. Chiptuning Experience Nederland heeft deze kans dan ook direct aangegrepen om deze ‘standaard’ Audi R8 aan te passen naar de wensen en behoefte van de klant.

PPI Carbon Fiber

De Audi R8 is door Chiptuning Experience Nederland  naar een hoger plan getild. PPI heeft een carbon bodykit ontwikkeld die de R8 een nog meer aansprekend uiterlijk en meer sportiviteit meegeeft.

Wij hebben de volgende PPI carbon fiber delen op de Audi R8 aangebracht:

  • Achter diffuser;
  • Air intake voor- en achter bumper;
  • Carbon fiber grill frame;
  • Achter de center lens;
  • Diverse interieur delen.

Vermogensoptimalisatie

Motorisch is de R8 al een krachtpatser, maar Chiptuning Experience Nederland gaat nog een stapje verder. Dankzij een aangepast uitlaatsysteem (Supersprint) en chiptuning werd het motorvermogen opgedreven tot 460 pk, ofwel een winst van 40 pk. Het koppel stijgt van 430 naar 465 Nm. De Audi R8 sprint nu in slechts 4,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en heeft een topsnelheid behaald van 319 km/h. Prestaties waarmee nagenoeg alle andere weggebruikers het nakijken wordt gegeven!

Individualisering

De klant had de wens om het zwart metallic van de Audi R8 te combineren met de PPI carbon fiber delen. Dit pakte erg goed uit. Echter bleven de LM-velgen (Zilver kleurig) erg afsteken. In overleg met de klant hebben wij de wielen mat zwart laten spuiten. Tevens hebben we de ramen voorzien van een folie. Hierdoor sloten alle optische aanpassingen nog beter aan en vormde het een mooi en strak geheel.

Menu