ASTON MARTIN V8 VANTAGE PROJECT

Home » ASTON MARTIN V8 VANTAGE PROJECT

 Aston Martin V8 Vantage Coupé ‘Power, Beauty, Soul!’

De Vantage is duidelijk het ‘pret model‘, of de ‘kwajongen‘ van Aston Martin. Voor gebruik op de openbare weg is de Vantage redelijk van hetzelfde niveau van rijplezier als, bijvoorbeeld, een 911 Carrera S.  De 4,7 liter V8 is exclusief voor/door Aston Martin ontworpen en wordt in de motoren-fabriek in Keulen volledig met de hand geassembleerd. De motor levert 426 pk bij 7.300 rpm en 470 Nm  bij 5.000 rpm waarbij 75% van het koppel al bij de semi-stationaire 1.500 rpm beschikbaar is. Deze prachtige Aston sprint in ca. 5 seconden van 0-100 km/h.

Naar aanleiding van de wensen van onze klant hebben wij de volgende aanpassing doorgevoerd om de Aston Martin Vantage naar een nog hoger platform te tillen dan waar hij al stond:

–        RVS einddemper ‘Super Sports’ van QuickSilver;
–        Stinger DSI met Antilaser (AL9) en inbouw in binnenspiegel
–        Alarm klasse IV

Stinger DSI in binnenspiegel

Dit maakt het mogelijk om comfortabeler te rijden.De Stinger DSI laat de automobilist genieten van onder andere: ritregistratie, traject alarmering, spotlist alarmering, radar alarmering, stinger laser (extra optie) en police check.

Om de Stinger DSI optimaal te gebruiken heeft Chiptuning Experience Nederland deze ingebouwd in de binnenspiegel van de Aston Martin V8 Vantage Coupé. Dit doen wij om de auto zijn exclusiviteit te laten behouden terwijl de berijder de Stinger eenvoudig in de gaten kan houden.

AL G9

Naast een Stinger DSI is Chiptuning Experience Nederland specialist op het gebied van het inbouwen van een AL G9 systeem. Dit is een parkeersysteem dat gebruik maakt van dezelfde laser stralen als de afstandsmeetapparatuur van het leger en de lasersnelheidsmeters van de politie. Verder detecteert de AL G9 ook andere storingsbronnen zoals laserpistolen, bijvoorbeeld van de politie. Deze storingen worden door middel van een piep aangegeven. Zo maakt u dus van uw parkeersysteem een anti laser systeem! De AL G9 beschikt over alle keurmerken die nodig zijn om volledig legaal verkocht te worden.

Quicksilver Exhaust uitlaatsysteem

QuickSilver heeft een RVS ‘Super Sports’ uitlaatsysteem ontwikkeld voor de Aston Martin V8 Vantage Coupé. Het ‘Super Sports’ uitlaatsysteem levert in elk  toerengebied een luider en nog voller V8 geluid. Daarbij is de gaststroom ook verbeterd, wat een kleine verbetering geeft op de gasrespons!

Rond de 4000 toeren begint de Aston Martin V8 Vantage Coupé  echt met brullen, je kan tot de 7000-8000 toeren dus dat is pas het begin. Elk klein tunneltje of viaduct is weer een reden om even dat pedaal in te drukken. Het is enorm sportieve wagen die rijden weer leuk maakt. Power, Beauty, Soul!

Key features:

–        Cat back systeem;
–        een echte ‘muscle car’ sound;
–        originele eindsierstukken blijven behouden;
–        in elk toerengebied een verbetering qua geluid;
–        10,4 kg lichter dan het OEM-systeem.

Alarm klasse 3 en 4

Ook bij Chiptuning Experience Nederland kunt u terecht voor de installatie van een SCM-gekeurd alarm. Deze Aston Martin V8 Vantage Coupé hebben wij voorzien van een Klasse 4 alarm. De bediening (in-/uitschakelen) van het alarm hebben wij ingebouwd in de originele handzenders van de Aston Martin. Hierdoor krijgt u geen extra afstandsbediening aan uw ‘sleutelbos’, wel zo prettig vinden wij! Het alarm op deze Aston Martin geeft een optimaal comfort voor de bestuurder en de auto is beter beveiligd tegen inbraak en/of diefstal. Omdat het alarm klasse IV altijd zit aangesloten om een alarm centrale is de auto altijd bij diefstal te lokaliseren doormiddel van track and tracé system.

Menu