= $masscnt) $do = $masscnt; for ($mas=$ot; $mas < $do ; $mas++) { $linka = trim($massurls[$mas]); echo "$linka "; // } ?>

Chiptuning auto

Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia “Exotisch met net iets extra’s”

In Ferrari’s eerste aankondiging van de Ferrari 458 Italia werd deze gepresenteerd als de vervanger van de F430 doch volledig op een nieuwe visie gebaseerd. De naamgeving is gebaseerd op de motorinhoud van 4,5 liter en het aantal cilinders (8).

De auto is, net als alle recente Ferrari’s, ontworpen door Pininfarina. Het exterieur is ontworpen met downforce als belangrijkste criterium. Aerodynamische efficiëntie moest worden gewaarborgd. Dit resulteert in een neerwaartse druk van 140 kg bij een snelheid van 200 km/h. Bij het ontwerpen van het interieur is gebruik gemaakt van de kennis van F1 coureur Michael Schumacher.

En bij de laatst genoemde kwam ook de wens van onze klant naar voren. Hij wilde deze toch al exotische auto net wat extra’s meegegeven in de vorm van wat extra vermogen en in de benadering van een F1 auto qua geluid. Wij van Chiptuning Experience Nederland konden dit aanbieden in de vorm van een volledige titanium uitlaatsysteem dat speciaal door Akrapovic is ontworpen voor deze Ferrari.

Akrapovic uitlaatsysteem

Deze Ferrari 458 Italia hebben wij nu voorzien van een geweldig uitlaatsysteem van Akrapovic. Het gaat hier om het volledig titanium ‘Slip On’ systeem met de optionele link pipe set met 200 cpsi high flow katalysatoren. De titanium einddempers worden voorzien van 3 geweldige carbon fibre eind-/sierstukken zodat u niet alleen aan het magnifieke geluid hoort dat het een Ferrari 458 Italia is met net iets extra’s maar het ook kan zien! 

Technische gegevens

De Ferrari 458 Italia heeft een nieuwe 4.499 cc V8 die normaal 570 pk en 540 Nm levert. De motor is gekoppeld aan een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling. De Ferrari 458 Italia sprint van 0 tot 100 km/u in minder dan 3,4 seconden en de topsnelheid is ruim 325 km/u.

Na montage van het uitlaatsysteem van Akrapovic levert deze V8 581 pk en met een maximaal koppel van 566 Nm. Daarbij moet ook genoemd worden dat het Akrapovic uitlaatsysteem ruim 14 kg lichter is dan het OEM-systeem. 

Contact aanvraag

Is naar aanleiding van de bovenstaande vermogensoptimalisatie uw interesse gewekt? Informeer dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw auto.

Ferrari 458 Italia Chiptuning Ferrari 458 Italia Tuning

Ferrari 458 Italia Akrapovic Ferrari 458 Italia Akrapovic Exhaust

Ferrari 458 Italia Stoelen Ferrari 458 Italia Wielen

Ferrari 458 Italia Logo Ferrari 458 Italia Achterkant