Chiptuning auto

Meer sound voor de Ferrari 458

De 458 Italia is een van de meest indrukwekkende super straatauto’s van het moment.

Met zijn lichtgewicht constructie, magnifieke versnellingsbak en 570 pk v8 motor, welke beter klinkt dan André Rieu’s beste performance, is dit toch wel onze meest favoriete keuze.

Maar toch kan het een stuk beter.

Akrapovič vond het nog niet luid genoeg klinken en ontwierp een geheel nieuw uitlaatsysteem volledig uit titanium! Met, op veler verzoek, een dual mode uitlaatkleppen systeem wat er voor zorgt dat de 458 een ingetogen geluid maakt bij een laag toerental maar volstrekt los gaat bij het hogere toerental. We kennen dit effect van de Challenge Stradale en de Scuderia’s.

Ook inbegrepen zijn de nieuwe carbon eindtip sets.
Subtiel en ingetogen zijn de eindtips en maakt voor het getrainde oog direct duidelijk dat dit geen standaard 458 is. Voor wie het allemaal nog niet heftig genoeg vindt klinken kiest dan ook nog voor de lichtgewicht, high-flow katalysatoren. Dat in combinatie met het sportuitlaat systeem het geluid beestachtig agressief maakt, vergelijkbaar met de echte Challenge auto’s op het circuit.

De 458 is geen mak lammetje met zijn 570 pk, maar toch voegt dit sportuitlaat systeem meer vermogen toe. Met dit Slip-On systeem geïnstalleerd behaal je een winst van 9 pk en 22 Nm koppel. Als de high-flow katalysatoren worden toegevoegd in totaal 11 pk bij 6.370 tpm en 26 Nm koppel bij 2.400 tpm. Daarnaast neemt het totaal gewicht van de auto af met 14 kilo dankzij het gebruik van titanium.

Het valt niet mee om op een auto als de Ferrari 458 een gewichtsbesparing van 14 kilo te realiseren, maar Akrapovič did it again! De gewichtsbesparing in combinatie met de prestatie toename en het geluid doet de 458 werkelijk aanzienlijk veranderen en geeft een realistisch race gevoel maar komt ook de handeling van de auto overduidelijk ten goede.

Voor meer informatie over onze Akrapovič sportuitlaat systemen kunt u contact opnemen met Simon Tins.

 

Meer informatie?
Wenst u meer informatie en/of een vrijblijvende offerte te ontvangen?
Neem dan contact met ons op telefoonnummer 030-6876464 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op

Heeft u een specifieke vraag of wilt u een afspraak met ons maken, dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen. Via internet, e-mail of telefoon, net wat u makkelijk vindt.
  • (Maximaal 25 woorden)

© 2011 Chiptuning Experience Nederland - Disclaimer - Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
Xenon verlichting | Auto importeren